Alpha

Vad är Alpha?

Alpha är en praktisk introduktionskurs i den kristna tron avsedd i första hand för icke-kyrkvana personer och nykristna. Kursen hålls normalt en kväll i veckan under 10 veckor.

Sedan starten 1990 har c:a 10 miljoner människor i 163 länder gått en Alpha-kurs. Det pågår nu över 33.500 kurser över hela världen.

Kurserna har samma upplägg oavsett kyrka eller samfund.

”Det som skiljer ut Alpha från andra alternativ är villkorslösheten och den avslappnade känslan under kursens gång och dess otroliga framgång.”

THE TIMES, LONDON

Aspnäskyrkans Alpha-kurser hålls på Baset vid Mälaren i naturskön miljö och i en avspänd atmosfär eller i Aspnäskyrkans lokaler här på Hästskovägen 65 i Jakobsberg.

En typisk Alpha-kväll ser ut så här:

• 18.30 Kvällsmat

En stund för avkoppling och social gemenskap.

• 19.15 Föredrag

Kvällens föredrag kretsar kring ett grundtema relaterat till den kristna tron.

• 20.00 Smågrupper

De flesta som gått en Alpha-kurs säger att gruppsamtalen efter föredraget är det värdefullaste med Alpha. Här ges möjligheter att ställa frågor, ge uttryck för egna åsikter och diskutera kvällens ämne. Alla frågor och synpunkter välkomnas.

• 21.00 Avslutning

Kursen har en fast tid då samtalen avslutas, så att kursdeltagarna vet när de kan gå.

Vi tar ut en avgift för måltiderna till självkostnadspris.